Για τη Βόρειο Ήπειρο θα υπάρξει κανένας εισηγητής;



Του Μόντη Κολίλα – Αντιπροέδρου της Κίνησης για την Αναγέννηση της Βορείου Ηπείρου

 

Με μεγάλη πίκρα και οργή πληροφορήθηκα πρόσφατα ότι «Η Ντόρα Μπακογιάννη εξελέγη εισηγήτρια για το Κοσσυφοπέδιο στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης», σύμφωνα με αλβανικό δημοσίευμα.

Διάβασα επίσης ότι, «Μετά την επιβεβαίωση της εκλογικής διαδικασίας, η εκλεγμένη ευχαρίστησε τα μέλη αυτής της επιτροπής για την εμπιστοσύνη που της έδωσαν και πρόσθεσε ότι θα ετοιμάσει την έκθεση για το Κόσοβο.

Μεταξύ άλλων είπε ότι είναι καιρός το Κοσσυφοπέδιο να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σε άλλους διεθνείς μηχανισμούς».

Σήμερα 24 Μαρτίου 2022, συμπληρώνονται 23 χρόνια από την έναρξη της επίθεσης του ΝΑΤΟ στο ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος της Γιουγκοσλαβίας, εξαπολύοντας ανελέητους βομβαρδισμούς στους λαούς της Σερβίας και του Μαυροβουνίου, που διήρκησαν για δύο και πλέον μήνες.

Αποτέλεσμα αυτού του πολέμου ήταν η ντε φάκτο απόσχιση της σερβικής περιοχής του Κοσσυφοπεδίου - δηλαδή ωμή παραβίαση της εδαφικής κυριαρχίας της Σερβίας - με πολλά κράτη σήμερα να αναγνωρίζουν την ανεξαρτησία του.

Σήμερα όλοι αυτοί που πασχίζουν να αναγνωριστεί το Κοσσυφοπέδιο και επιζητούν μανιωδώς την ένταξη του στους διεθνείς οργανισμούς, είναι οι ίδιοι που καταριούνται την Ρωσική Ομοσπονδία και υβρίζουν τον πρόεδρο της Βλαντιμίρ Πούτιν ως εισβολείς και ως καταπατητές του διεθνούς δικαίου.

Και έρχεται τώρα μία Ελληνίδα βουλευτής να εκλέγεται εισηγήτρια υπέρ του Κοσσυφοπεδίου, ενώ ο υιός της, ως Δήμαρχος Αθηναίων να συμμετέχει πρόσφατα σε εκδήλωση στην οποία ήταν επίσημα παρών και ο ψευτο-δήμαρχος της κατεχόμενης Λευκωσίας!

Και μέσα σε όλα αυτά (δεν) είμαστε κάπου και εμείς οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου.

Έλληνες οι οποίοι ακριβώς 201 χρόνια μετά την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, βλέπουμε την ιδιαίτερη πατρίδα μας να παραμένει εκτός εθνικού κορμού.

Ένα κομμάτι της Ηπείρου που έδωσε πολλούς Ήρωες στον Αγώνα για την Εθνική Παλιγγενεσία, αλλά και Εθνικούς Ευεργέτες στην Μητέρα Ελλάδα, αλλά με τον ένα ή τον άλλο τρόπο δεν ευτύχησε να δει ακόμα το ποθούμενο του Πατροκοσμά.

Βλέποντας όμως αυτό το ενδιαφέρον για την τύχη του Κοσσυφοπεδίου, παίρνω το θάρρος και έρχομαι να ρωτήσω σήμερα το ελληνικό πολιτικό σύστημα: «Για τη Βόρειο Ήπειρο θα υπάρξει κανένας εισηγητής;»

 

ΥΓ.: Για να τα λέμε και όλα, η κα Μπακογιάννη είναι και η κόρη του Έλληνα πρωθυπουργού ο οποίος το 1993 είχε δηλώσει «ότι ισχύσει για τους Αλβανούς του Κοσσυφοπεδίου να ισχύσει και για τους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου». Τουλάχιστον έστω και αργά ας μιμηθεί τον πατέρα της.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρομοκρατία άρχισε το 2019 για τους Έλληνες της Β. Ηπείρου

Δεκατρία χρόνια από την δολοφονία του Αριστοτέλη Γκούμα - Τρεις μήνες από την σύλληψη του Φρέντη Μπελέρη: Ο Ελληνισμός της Χιμάρας υπό απροκάλυπτο διωγμό

Έφυγε από την ζωή ο Βορειοηπειρώτης Αγωνιστής Γιώργος Παππάς