Υποτάσσονται και στην Αλβανία!



Αφού η κυβέρνηση Μητσοτάκη κατάπιε αμάσητη την προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών, τώρα σφυρίζει αδιάφορα για την αλβανική απόπειρα κουκουλώματος της δολοφονίας του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Η ελληνική κοινή γνώμη άκουσε με οργή και αποτροπιασμό την είδηση ότι υπάρχουν δημοσιεύματα του αλβανικού Τύπου που αναφέρονται στην εισαγγελική έρευνα, η οποία γίνεται στη γειτονική χώρα για τον θάνατο του Κατσίφα. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η έρευνα των δικαστικών Αρχών στην Αλβανία ολοκληρώθηκε και η δολοφονία του ηρωικού Βορειοηπειρώτη αποδίδεται σε… αυτοκτονία!

Έχουν συμπληρωθεί σχεδόν τρία έτη από τότε που η αλβανική Αστυνομία, που δεν έχει πάψει ούτε ημέρα να καταπιέζει την ελληνική εθνική μειονότητα, κυνήγησε και σκότωσε τον Κώστα Κατσίφα την ημέρα της ελληνικής εθνικής επετείου από το ξέσπασμα του πολέμου με την Ιταλία. Οι Αλβανοί αξιωματούχοι ψεύδονται και παραπλανούν, δηλαδή κάνουν αυτό που έχουν διδαχθεί τόσα χρόνια υπηρετώντας ένα αναξιοπρεπές και αυταρχικό κράτος, που ληστεύει και καταπιέζει και τους ίδιους τους Αλβανούς πολίτες αλλά και την ελληνική μειονότητα.

Το ζήτημα, όμως, είναι τι έχει πράξει, τι κάνει και τι σκοπεύει να πράξει στο μέλλον η ελληνική κυβέρνηση. Για τα πεπραγμένα στο θέμα Κατσίφα δεν χρειάζονται σχόλια. Ουδέν ουσιαστικό έχει γίνει για την εξιχνίαση της δολοφονίας. Το ζήτημα που αναφύεται τώρα είναι τι σκοπεύει να κάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Στην περίπτωση της Αλβανίας -η οποία εξαρτάται οικονομικά σε πολύ μεγάλο βαθμό από την Ελλάδα- είναι αδιανόητο να υπάρξει ανοχή και συνενοχή στο έγκλημα διά της σιωπής. Υπάρχει μια σειρά από «εργαλεία» (οικονομικά, διπλωματικά κ.ά.) που μπορούν να πείσουν την κυβέρνηση της Αλβανίας να αναθεωρήσει τη στάση της απέναντι στη δολοφονία που διέπραξαν οι υπάλληλοί της.

Το σύστημα Μητσοτάκη μάς έχει… συνηθίσει να σκύβει το κεφάλι σε ισχυρούς και ανίσχυρους, σε υπερδυνάμεις αλλά και σε υπό διάλυση κρατίδια και εθνοτικές κουρελούδες όπως τα Σκόπια και η Αλβανία. Αυτή η συνήθεια πρέπει να κοπεί με το μαχαίρι. Βλάπτει την εθνική αξιοπρέπεια και το κύρος του ελληνικού κράτους.


εφημερίδα "δημοκρατία"

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρομοκρατία άρχισε το 2019 για τους Έλληνες της Β. Ηπείρου

Δεκατρία χρόνια από την δολοφονία του Αριστοτέλη Γκούμα - Τρεις μήνες από την σύλληψη του Φρέντη Μπελέρη: Ο Ελληνισμός της Χιμάρας υπό απροκάλυπτο διωγμό

Έφυγε από την ζωή ο Βορειοηπειρώτης Αγωνιστής Γιώργος Παππάς