Τρία χρόνια από την δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα

 


Σήμερα ο Ελληνισμός όπου γης τιμά την επέτειο του «ΟΧΙ», της έναρξης του Ελληνο-ιταλικού Πολέμου στις 28 Οκτωβρίου 1940, μίας εποποιίας η οποία οδήγησε στην τρίτη απελευθέρωση της Βορείου Ηπείρου μέσα σε τρεις δεκαετίες.

Για τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό όμως, η 28η Οκτωβρίου εδώ και τρία χρόνια έχει αποκτήσει και έναν επιπλέον συμβολισμό.  

Και αυτός είναι το νέο ΟΧΙ που έγραψε με το αίμα του ο Κωνσταντίνος Κατσίφας.

Το ΟΧΙ στην καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μας,

Το ΟΧΙ στην καταπάτηση της εθνικής μας αξιοπρέπειας

Το ΟΧΙ σε όσους αρνούνται την ελληνικότητα της Βορείου Ηπείρου.

Τρία χρόνια πέρασαν από την 28η Οκτωβρίου 2018, την ημέρα που ο Βορειοηπειρώτης Αγωνιστής Κωνσταντίνος Κατσίφας έπεφτε νεκρός από τις σφαίρες αλβανών αστυνομικών, ως τιμωρία για την ανάρτηση μίας μεγάλης ελληνικής σημαίας στην πλαγιά του βουνού πάνω από το χωριό του, τους Βουλιαράτες Αργυροκάστρου.

Τρία χρόνια και ακόμα να εκδοθεί από την αλβανική δικαιοσύνη το πόρισμα που οδήγησε στο μαρτυρικό τέλος του.

Τρία χρόνια και ακόμα να παρουσιαστεί κάποιο επίσημο στοιχείο απ’ όσα οδήγησαν στον άδικο θάνατο του παλικαριού.

Έναν θάνατο που έρχεται να μας θυμίσει ότι διακόσια χρόνια μετά την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης η εθνική ολοκλήρωση δεν έχει ακόμα επιτευχθεί.  

Εμείς όμως, όσοι διαπνεόμαστε από τα ιδανικά του Ελληνισμού δεν ξεχνούμε και δεν θα πάψουμε να ζητούμε την δικαίωση της μνήμης του συμπατριώτη μας, την στιγμή που το ελληνικό κράτος δεν έχει ζητήσει ανοικτά εξηγήσεις από την αλβανική κυβέρνηση, ούτε δείχνει να έχει ασχοληθεί ουσιαστικά με την υπόθεση.

Γι’ αυτό οφείλουμε να παραστούμε, ως ελάχιστο χρέος μας, στο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, την Κυριακή 31 Οκτωβρίου και ώρα 11 π.μ., στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καρύτση.

 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΤΣΙΦΑΣ ΑΘΑΝΑΤΟΣ!

 

Κίνηση για την Αναγέννηση της Βορείου Ηπείρου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρομοκρατία άρχισε το 2019 για τους Έλληνες της Β. Ηπείρου

Δεκατρία χρόνια από την δολοφονία του Αριστοτέλη Γκούμα - Τρεις μήνες από την σύλληψη του Φρέντη Μπελέρη: Ο Ελληνισμός της Χιμάρας υπό απροκάλυπτο διωγμό

Έφυγε από την ζωή ο Βορειοηπειρώτης Αγωνιστής Γιώργος Παππάς