Πασχαλιάτικο μήνυμα του 2021 από τον π. Ελευθέριο

Εφέτος θεωρώ επιβεβλημένη υποχρέωση να πάρουμε μερικά μηνύματα από το βίωμα του νεωτέρου Έλληνα Νεομάρτυρα της Βορείου Ηπείρου ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΙΩ. ΚΑΤΣΙΦΑ από το Βουλιαράτι Αργυροκάστρου που δολοφονήθηκε την 28-10-2018,  αναίτια από το αλβανικό κράτος. 

Στην προσπάθειά του ο Νεομάρτυς Κωνσταντίνος να προβάλλει τα δίκαια των βορειοηπειρωτών που καταπατούνται συνεχώς από το αλβανικό κράτος έδωσε την ζωή του ως επισφράγισμα του αγώνα του. Αναφέρουμε ένα  αληθινό γεγονός που δείχνει του λόγου το αληθές για το βίωμά του. 

Ήταν συνεχώς δίπλα σε κάθε πτωχό της επαρχίας του προσφέροντας το κατά δύναμιν. : 

« Ένας στενός του συγγενής ευρίσκεται στην εισαγγελία του Αργυροκάστρου και ζητά το πόρισμα για ποιο λόγο δολοφόνησαν τον Κωνσταντίνο φυσικά χωρίς ποτέ να του απαντήσουν.

Ένας αλβανός αστυνομικός μεταξύ όλων βλέπει την θλίψι αυτού του ανθρώπου και του κάνει κρυφά νόημα θέλει να του ειπή κάτι πιο πέρα. Συναντούνται και του λέει όσο μπορούσε , να τον ακολουθήση στο σπίτι η γυναίκα του ξέρει αρκετά ελληνικά έχει να του δείξη και ειπή πολλά. 

Ο   Ε. Σ. τον πήρε στο αυτοκίνητό του και πήγαν στο σπίτι του αλβανού αστυνομικού (έχει τα στοιχεία του). Εκεί η γυναίκα του  δείχνει τα πέντε παιδιά του και την φωτογραφία του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΤΣΙΦΑ  και του είπε ότι αυτά τόσα χρόνια μεγάλωσαν με το λάδι που τους πήγαινε χωρίς χρήματα ο νεομάρτυς κάθε χρόνο! Κλαίγοντας είπε οι αλβανοί σκότωσαν τον Κώστα τους άδικα δεν έχω λόγια να εκφράσω……».

Έχει πολλά που ομολογούνται από πολλούς σε όλη την επαρχία της Δροπόλεως. Δεν ήταν θρησκόληπτος ή τόσο «ευλαβής» με την έννοια και την μορφή όπως την θέλουν σήμερα αλλά το βίωμά του ήταν γνήσιο, αγνό χριστιανικό, ήταν βίωμα και πράξις. Θα βρούμε πολλά στο βιβλίο του «ΚΩΝΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΤΣΙΦΑΣ ΕΘΝΟΜΑΡΤΥΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ» που εξεδόθη από τις εκδόσεις ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Θεσσαλονίκης.

Πρέπει να το διαβάσουμε όλοι θα κερδίσουμε από το μεγαλείο του Έλληνα νεομάρτυρα. ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ  με Υγεία την ΛΑΜΠΡΗ. 

π. Ελευθέριος Καρακίτσιος

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρομοκρατία άρχισε το 2019 για τους Έλληνες της Β. Ηπείρου

Δεκατρία χρόνια από την δολοφονία του Αριστοτέλη Γκούμα - Τρεις μήνες από την σύλληψη του Φρέντη Μπελέρη: Ο Ελληνισμός της Χιμάρας υπό απροκάλυπτο διωγμό

Έφυγε από την ζωή ο Βορειοηπειρώτης Αγωνιστής Γιώργος Παππάς