Ανακοίνωση για την αφαίρεση οδικών πινακίδων στον Δήμο Φοινίκης


Η αλβανική κυβέρνηση προχώρησε σε μία κατάφωρη παραβίαση των μειονοτικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας με την αφαίρεση των δίγλωσσων πινακίδων από τον μειονοτικό Δήμο της Φοινίκης. 
Με την ενέργειά της αυτή η αλβανική κυβέρνηση δείχνει πως δεν έχει πρόθεση να σεβαστεί την συνθήκη πλαίσιο που η ίδια έχει υπογράψει.
Προσπαθεί εφευρίσκοντας δικαιολογίες να μην εφαρμόσει το πνεύμα της αρμονικής συμβίωσης με το ελληνικό στοιχείο αλλά να δείξει συμπεριφορά δυνάστη και όχι ειλικρινούς εταίρου. 
To συγκεκριμένο περιστατικό φέρνει την Αλβανία πολύ πίσω σε συμπεριφορές που θυμίζουν άλλες παρωχημένες, θέλαμε να πιστεύουμε, εποχές.
Ζητάμε από την αλβανική κυβέρνηση να επανατοποθετήσει τις πινακίδες για να δείξει πως επιθυμεί όντως ευρωπαϊκή προοπτική και τον πλήρη σεβασμό του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού και ότι προσβλέπει σε ένα αρμονικό και δίκαιο μέλλον.

Κίνηση για την Αναγέννηση της Βορείου Ηπείρου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρομοκρατία άρχισε το 2019 για τους Έλληνες της Β. Ηπείρου

Δεκατρία χρόνια από την δολοφονία του Αριστοτέλη Γκούμα - Τρεις μήνες από την σύλληψη του Φρέντη Μπελέρη: Ο Ελληνισμός της Χιμάρας υπό απροκάλυπτο διωγμό

Έφυγε από την ζωή ο Βορειοηπειρώτης Αγωνιστής Γιώργος Παππάς