Με επιτυχία η 1η Γιορτή Παράδοσης στον Πειραιά - Έντονο το ενδιαφέρον για τη Βόρειο Ήπειρο


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Μαΐου, από τις 10 π.μ. έως τις 10 μ.μ., η 1η Γιορτή Παράδοσης που διοργάνωσε η Ένωση Απανταχού Μανιατών "Η Μάνη" στο Πασαλιμάνι, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων "Ημέρες Θάλασσας 2019" του Δήμου Πειραιά.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν με εκθεσιακά περίπτερα, που παραχωρήθηκαν από τους διοργανωτές, σωματεία με έδρα τον Πειραιά και την Αθήνα, τα οποία εκπροσωπούν διάφορα μέρη του Ελληνισμού.

Μεταξύ αυτών ήταν και η Κίνηση για την Αναγέννηση της Βορείου Ηπείρου, η οποία προέβαλε κατά την διάρκεια της διήμερης εκδήλωσης την ιστορία και το εθνικό ζήτημα της Βορείου Ηπείρου, με τα μέλη της να διανέμουν έντυπο υλικό σχετικά με την ιστορία της περιοχής και την δράση της ΚΑΒΗ αλλά και να συζητούν με όσους ενδιαφέρονταν να ενημερωθούν.

Πολλοί πλησίαζαν το περίπτερο της Κίνησης σιγοτραγουδώντας το "Έχω μια αδελφή" και ζητούσαν να μάθουν για τις τελευταίες εξελίξεις στη Βόρειο Ήπειρο. Δεν ήταν λίγοι όσοι συγκινούνταν βλέποντας στον χώρο την φωτογραφία του Εθνομάρτυρα Κωνσταντίνου Κατσίφα και τόνιζαν την ανεπάρκεια ή και αδιαφορία του ελληνικού κράτους προς τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μέλη της ΚΑΒΗ ενημέρωσαν για το Βορειοηπειρωτικό ζήτημα και αρκετούς τουρίστες που περνούσαν από την εκδήλωση. 

Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα η Βόρειος Ήπειρος εκπροσωπήθηκε από το πολυφωνικό συγκρότημα της Πολιτιστικής Ένωσης Βουθρωτό το οποίο το μεσημέρι της Κυριακής 5 Μαΐου απέδωσε ορισμένα τραγούδια, προκαλώντας το ενδιαφέρον και τον θαυμασμό των παρευρισκομένων. 

Κορυφαία στιγμή της συμμετοχής της Κίνησης για την Αναγέννηση της Βορείου Ηπείρου στην 1η Γιορτή Παράδοσης υπήρξε η παρουσία της αδερφής του Εθνομάρτυρα Κωνσταντίνου Κατσίφα, κυρίας Ερμιόνης Κατσίφα στο περίπτερο της ΚΑΒΗ.
Πολλοί από τους διερχόμενους στην έκθεση αναγνώρισαν την αδερφή του Εθνομάρτυρα, εκφράζοντας της την συμπάθεια και την συμπαράσταση τους.

Η Κίνηση για την Αναγέννηση της Βορείου Ηπείρου ευχαριστεί θερμά την Ένωση Απανταχού Μανιατών "Η Μάνη" για την πρόσκληση στην διοργάνωση και την Πολιτιστική Ένωση Βουθρωτό για την καλλιτεχνική συμβολή της στην ανάδειξη της Β. Ηπείρου.

Ευχόμαστε να ανταποκριθούμε ακόμα καλύτερα σε ανάλογη προσπάθεια στο μέλλον. 


















   

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρομοκρατία άρχισε το 2019 για τους Έλληνες της Β. Ηπείρου

Δεκατρία χρόνια από την δολοφονία του Αριστοτέλη Γκούμα - Τρεις μήνες από την σύλληψη του Φρέντη Μπελέρη: Ο Ελληνισμός της Χιμάρας υπό απροκάλυπτο διωγμό

Έφυγε από την ζωή ο Βορειοηπειρώτης Αγωνιστής Γιώργος Παππάς