Την μνήμη των Μαρτύρων του Αλύκου και του Κωνσταντίνου Κατσίφα τίμησε η ΚΑΒΗ


Στο Αλύκο παραβρέθηκε την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου αντιπροσωπεία της Κίνησης για την Αναγέννηση της Βορείου Ηπείρου προκειμένου να αποτίσει φόρο τιμής στη μνήμη των  Θανάσης Κώτση, Θύμιου Μάσιου, Αηδόνη Ράφτη και Βαγγέλη Μήτρου, οι οποίοι εκτελέσθηκαν τον Δεκέμβριο του 1990 από τους αλβανούς συνοριοφύλακες στην προσπάθεια τους να δραπετεύσουν από το τυραννικό κομουνιστικό καθεστώς προς την Ελλάδα και την ελευθερία. 

Λόγω του ότι ο Δήμαρχος Φοινικαίων Λεωνίδας Χρήστου δεν επέτρεψε στην Κίνηση για την Αναγέννηση της Βορείου Ηπείρου να συμμετέχει επίσημα στην επετειακή εκδήλωση και να καταθέσει στεφάνι, ο κ. Μόντης Κολίλας (συγγενής του Εθνομάρτυρα Αριστοτέλη Γκούμα) κατέθεσε συμβολικά εκ μέρους της ΚΑΒΗ πέντε λουλούδια στο Μνημείο των τεσσάρων Μαρτύρων, ένα για τον καθένα και άλλο ένα για τον μακαριστό Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης, Υπέρτιμο και Έξαρχο πάσης Βορείου Ηπείρου κυρό Σεβαστιανό, ο οποίος εκοιμήθη στις 12 Δεκεμβρίου 1994.
Η αντιπροσωπεία της Κίνησης έδωσε το παρόν στα τρισάγια που τελέστηκαν στα μνήματα των Μαρτύρων στο κοιμητήριο της Αγίας Βαρβάρας στο Αλύκο. 

Αμέσως μετά η αντιπροσωπεία μετέβη στους Βουλιαράτες όπου επισκέφθηκε την οικογένεια του Κωνσταντίνου Κατσίφα για να συλλυπηθεί στους γονείς του εθνομάρτυρα, εφόσον δεν της επετράπη η είσοδος στην Βόρειο Ήπειρο την ημέρα του μνημοσύνου. 
Η αντίδραση της κυρίας Βασιλείας Κατσίφα, μητέρας του Κωνσταντίνου, στο άκουσμα ότι ένας εκ των επισκεπτών ήταν συγγενής του Αριστοτέλη Γκούμα που ερχόταν από την εκδήλωση μνήμης για την εξέγερση του Αλύκου, ήταν άκρως συγκινητική που δεν είναι δυνατόν να περιγραφεί. 
Τα μέλη της ΚΑΒΗ άναψαν επίσης κεριά στο μνήμα του Κωνσταντίνου Κατσίφα, υποσχόμενα ότι η θυσία του δεν θα ξεχαστεί ποτέ και ότι θα αποτελέσει νέο εφαλτήριο για τον Βορειοηπειρωτικό Αγώνα.  

 
Κατάθεση λουλουδιών στο Μνημείο των Τεσσάρων Μαρτύρων του Αλύκου 
από τον κ. Μόντη Κολίλα εκ μέρους της ΚΑΒΗ





Τρισάγιο στα μνήματα των Μαρτύρων του Αλύκου


Στο μνήμα του Θανάση Κώτση με το ιστορικό στέλεχος της Ομόνοιας Βαγγέλη Παπαχρήστο


Με τους γονείς του Κωνσταντίνου Κατσίφα


Στο μνήμα του τελευταίου Εθνομάρτυρα του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού





Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρομοκρατία άρχισε το 2019 για τους Έλληνες της Β. Ηπείρου

Δεκατρία χρόνια από την δολοφονία του Αριστοτέλη Γκούμα - Τρεις μήνες από την σύλληψη του Φρέντη Μπελέρη: Ο Ελληνισμός της Χιμάρας υπό απροκάλυπτο διωγμό

Έφυγε από την ζωή ο Βορειοηπειρώτης Αγωνιστής Γιώργος Παππάς