Για ποιον θα ψηφίσουμε; Εν όψει των εκλογών της 25ης Απριλίου

Είναι ένα εύλογο ερώτημα που το ακούς καθημερινά. Και με το δίκιο τους να ρωτούν. Οι άνθρωποί μας είναι ανημέρωτοι. Είναι συγχυσμένοι. Είναι και κουρασμένοι με αυτό που συμβαίνει στο δικό μας χώρο.

Άλλη μια φορά τα δύο κόμματα που αντιπροσωπεύουν την Εθνική Ελληνική Μειονότητα, δεν τα βρήκαν αναμεταξύ τους. Θέλεις η ισχυρογνωμοσύνη, θέλεις η καρεκλομανία, θέλεις το σαράκι που μας ιριδίζει, δεν κατόρθωσαν να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και να βρουν τη χρυσή τομή. Να κατέβαιναν με κοινούς υποψηφίους. Που θα υποστηρίζονταν απ’ όλη την Ελληνική Κοινότητα. Ούτε η οργάνωση της Ομόνοιας κατόρθωσε να τα συμφιλιώσει. Ή μάλλον η ηγεσία της ομόνοιας μονοπλευρίζει.

Το ΚΕΑΔ συμφιλιώθηκε με το δημοκρατικό κόμμα, ενώ το ΜΕΓΚΑ με το σοσιαλιστικό κόμμα της Αλβανίας. Ή μάλλον δεν συμφιλιώθηκαν, συνεργάζονται. Με κοινούς υποψηφίους, με κοινό ψηφοδέλτιο.

Ξεφυλλίζοντας τα πρακτικά της ομόνοιας βλέπεις δηλώσεις της ΟΜΟΝΟΙΑ-ΚΕΑΔ:  «Καμία συνεργασία με τα αλβανικά κόμματα, μόνον μετά τις εκλογές θα συνεργαστούμε  με την εκάστοτε κυβέρνηση που θ’ αναδείξει η κάλπη διεκδικώντας τα αιτήματα και τα δικαιώματά μας». 

Σε άλλο πρακτικό καμία συνεργασία με το ΔΚ, πράγμα που έφερε την διαχώριση των μελών της ηγεσίας της ομόνοιας σε αριστερούς και δεξιούς και  την ίδρυση του ΜΕΓΚΑ.

Ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ έφυγε από τη θέση του Αντιπρόεδρου της Βουλής, μόνο και μόνο να μην συνεδριάζει μαζί με τον πρόεδρο του Τσάμικου κόμματος, PDIU, που στο τέλος της γραφής, ο πρόεδρος και αντιπρόεδροι της Βουλής έχουν τις ίδιες αποστάσεις από όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα στη Βουλή. 

Τώρα που είναι στο ίδιο ψηφοδέλτιο με τον πρόεδρο αυτόν και όταν το ΔΚ δεσμεύτηκε ότι θα ασχοληθεί με το τσάμικο, όταν θα έρθει στην εξουσία, πώς το δικαιολογεί;

Το ΣΚ είδαμε πόσα δεινά έφερε στο χώρο μας με την αστάθεια, τις δολοφονίες, το περιουσιακό, την υφαρπαγή ολόκληρων εκτάσεων στη Χιμάρα, με την ανθελληνική και υπερτουρκική πολιτική που εφαρμόζει…

Οι δικοί μας υποψήφιοι πoιο  πρόγραμμα παρουσιάζουν στους εκλέκτορες; Των δικών τους κομμάτων; Δε μπορεί, αφού είναι στο ψηφοδέλτιο άλλου κόμματος και είναι υποχρεωμένοι να υμνήσουν το πρόγραμμα αυτού του κόμματος. Προγράμματα που μιλούν για μεγάλη Αλβανία, για μη αναγνώριση των περιουσίων, για στέρηση δικαιωμάτων των μειονοτήτων, για συρρικνώσεις και αφανισμό.

Οι φετινές εκλογές, λόγω της μορφής που πήρανε και λόγω της πανδημίας που επικρατεί, θα είναι πολύ δύσκολες.

Ο καθένας να ψηφίσει με το χέρι στην καρδιά, αυτόν που τον εκφράζει.


Βαγγέλης Παπαχρήστος

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρομοκρατία άρχισε το 2019 για τους Έλληνες της Β. Ηπείρου

Δεκατρία χρόνια από την δολοφονία του Αριστοτέλη Γκούμα - Τρεις μήνες από την σύλληψη του Φρέντη Μπελέρη: Ο Ελληνισμός της Χιμάρας υπό απροκάλυπτο διωγμό

Έφυγε από την ζωή ο Βορειοηπειρώτης Αγωνιστής Γιώργος Παππάς