Η Ελλάδα να προστατέψει επιτέλους τους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου



Τριάντα έξι μέρες μετά την δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα η αλβανική πλευρά συνεχίζει να προκαλεί και να τρομοκρατεί τον Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου.

Το απόγευμα της Δευτέρας 3 Δεκεμβρίου άγνωστοι κατέστρεψαν το Μνημείο του Εξαίρετου Οπλαρχηγού της Ηπείρου Θύμιου Λιώλη και έσκισαν την Ελληνική Σημαία στην πλατεία του χωριού Κρανιά του Δήμου Φοινικαίων στην περιοχή Αγίων Σαράντα - Δελβίνου.

Οι δράστες ετράπησαν σε φυγή όταν έγιναν αντιληπτοί και έως το βράδυ της Δευτέρας αναζητούνται τόσο από την αστυνομία όσο και από τους κατοίκους της Κρανιάς.

Η άνανδρη και εγκληματική αυτή πράξη, ήταν θέμα χρόνου να συμβεί, αφού το κλίμα φρόντισε να οξύνει ο δημοσιογράφος του τηλεοπτικού σταθμού TOP CHANNEL Μαρίν Μέμα ο οποίος πριν λίγες ημέρες ετοίμασε ένα ανιστόριτο και ανθελληνικό ντοκιμαντέρ με θέμα "Όταν τιμούν τους φονιάδες Αλβανών". Στην συγκεκριμένη εκπομπή οι εθνικοί αγωνιστές της Βορείου Ηπείρου Θύμιος Λιώλης και Σπύρος Σπυρομήλιος παρουσιάζονταν ούτε λίγο ούτε πολύ ως ανθρωπόμορφα τέρατα. 

Για τις ανάγκες του ρεπορτάζ μάλιστα ο ανθέλληνας δημοσιογράφος πήγε στην κεντρική πλατεία της Κρανιάς και δείχνοντας το Μνημείο του Καπετάνιου του Βούρκου Θύμιου Λιώλη έλεγε "στη νότια Αλβανία κατασκευάζονται μνημεία για τους σφαγείς του αλβανικού λαού".

Η καταστροφή του Μνημείου έρχεται ενώ είναι σε εξέλιξη η τρομοκράτηση των κατοίκων του χωριού Βουλιαράτες ενόψει της τέλεσης του 40ήμερου μνημοσύνου του Κωνσταντίνου Κατσίφα το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου.

Η αποθράσυνση των αλβανών οφείλεται και στο γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει καταστήσει σαφές στα Τίρανα ότι δεν θα γίνει ανεκτή οποιαδήποτε παραβίαση των δικαιωμάτων του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού.

Καλούμε την Αθήνα να λάβει τα απαραίτητα μέτρα ώστε να σταματήσει ο νέος γύρος διωγμών που υφίστανται οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου.


Κίνηση για την Αναγέννηση της Βορείου Ηπείρου





Σχόλια

  1. Η Ελλάδα δεν έπρεπε ποτέ να ενισχύσει οικονομικά την Αλβανία, χωρίς ουσιαστικά ανταλλάγματα, αλλά και χωρίς την πλήρη διασφάλιση των δικαιωμάτων της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας της Βορείου Ηπείρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το καθεστως της ελλαδας καταστρεφει την ελλαδα
    το σταλινικο μισελληνικο καθεστως του 74 και οχι η ελλαδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρομοκρατία άρχισε το 2019 για τους Έλληνες της Β. Ηπείρου

Δεκατρία χρόνια από την δολοφονία του Αριστοτέλη Γκούμα - Τρεις μήνες από την σύλληψη του Φρέντη Μπελέρη: Ο Ελληνισμός της Χιμάρας υπό απροκάλυπτο διωγμό

Έφυγε από την ζωή ο Βορειοηπειρώτης Αγωνιστής Γιώργος Παππάς